Openingstijden
De praktijk is iedere werkdag geopend van 8 tot 17 uur. Op donderdagmiddag is de praktijk altijd gesloten.
Openingstijden | ||
Maandag | 08:00 | 17:00 |
Dinsdag | 08:00 | 17:00 |
Woensdag | 08:00 | 17:00 |
Donderdag | 08:00 | 12:00 |
Vrijdag | 08:00 | 17:00 |
Spoedgevallen
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
In niet levensbedreigende situaties belt u gewoon met de praktijk, u kiest dan nummer 1 in het keuzemenu. Indien in gesprek kunt u ook het rechtstreekse spoednummer bellen, te weten:
Spoednummer (rechtstreeks): 0512-538445
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen, maar eerst bellen is beter. Soms is de huisarts er namelijk niet.
De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8 en 17 uur, behalve op donderdagmiddag. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.
Herhaalrecepten
- U kunt uw oude doosjes/potjes deponeren in de brievenbus van de praktijk.
- Herhaalreceptelijn: als u met de praktijk belt komt u in een keuzemenu terecht. De herhaalreceptenlijn is dan keuze 2.
- Via de herhaalreceptenlijn kunt u dag en nacht, ook in het weekend, herhaalrecepten aanvragen. Op de herhaalreceptenlijn wordt uitgebreid uitleg gegeven.
- Let op: Alle apotheken in Drachten nemen twee dagen de tijd om herhaalrecepten klaar te maken. Een herhaalrecept voor 12 uur aangevraagd is dus pas twee dagen later klaar.
- Verder kunt u natuurlijk op werkdagen gewoon de assistente bellen tussen 8 en 11 uur. Reken er dan wel op dat het niet altijd makkelijk is om er tussen te komen! Uw recept komt dan nog wel dezelfde dag bij uw apotheker terecht.
Afspraak maken
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8 en 11 uur. Voor eenvoudige vragen kunt u ook bellen met de assistente tussen 8 uur en 11 uur.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
Telefonisch spreekuur
Voor eenvoudige vragen en uitslagen kunt u dagelijks bellen tussen 8 en 11 uur.
Hoe werkt het?
De assistente staat u te woord en kan u vaak direct zelf helpen. Iedere vraag wordt daarnaast voorgelegd aan de huisarts. Deze belt u eventueel op een ander tijdstip terug.
Uitslagen
Bel voor uitslagen tussen 8 uur en half 11. Als u voor half 11 geen contact kunt krijgen dan kunt u ook tot 11 uur bellen.
Praktijkverpleegkundige
De praktijkverpleegkundige is speciaal in dienst genomen om de kwaliteit van zorg voor patiënten met chronische aandoeningen te verhogen. Denk hierbij vooral aan:
- suikerziekte
- hoge bloeddruk
- rek uit de longen
Tevens verricht zij medische handelingen, zoals:
- longfunctieonderzoek
- 24-uurs bloeddruk metingen
- allergie onderzoek
- uitstrijkjes maken
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwachtelen
- injecties toedienen
Assistentie en praktijkondersteuning
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Herhaalrecepten
- verbinden van wonden
- zwangerschapstest
- urine onderzoek
- verstrekken van informatiefolders
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8 en 11 uur.
Avond-, nacht- en weekenddienst
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost/doktersdienst. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in deze regio samen.
Openingstijden:
Iedere werkdag na 17.00, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.
Afspraken:
Houdt bij het maken van en afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand
Adres huisartsenpost:
Adres huisartsenpost:
Dokterswacht Friesland
Compagnonsplein 1
Drachten
Tel: 0900-112 7 112
Klachtenprocedure
Een klacht? Bespreek uw onvrede met uw huisarts
Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen.
Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van SKGE. De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer 088 0229190.
Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is.
Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de folder vinden in de wachtkamer en op www.skge.nl.